Ons huis ligt op ongeveer 1km van Saint Raphaël, een fraai klein dorpje met ongeveer 100 inwoners en een eigen burgemeester en gemeenteraad.
Het is het hoogst gelegen dorp van de omgeving (288 m) met panoramieke uitzichten. Bij helder weer kun je de Puy de Marie zien, één van de bergtoppen in de Auvergne.
Het onlangs gerestaureerde kerkje heeft nog resten van een oude abdij uit de 11de eeuw.

De bosrijke en heuvelachtige omgeving met haar vele kleine perigordijnse dorpjes en buurtschappen, is een prachtig gebied voor wandelingen, fietstochten en auto-ritjes. Overal bevinden zich goed aangegeven wandel- en mountainbikeroutes.
Er zijn een wildzwijnen park en een enorme dassenburcht op loopafstand. Dagelijks lopen er reeën in de wei tegen de bosrand en s'avonds kun je de bosuilen horen. Kortom, het is volop genieten van de natuur in onze omgeving.

Op 5 kilometer afstand ligt Excideuil, een dorp met alle faciliteiten, een mooi kasteel en iedere donderdag een markt, evenals Hautefort, een prachtig monumentaal en bloemrijk dorp met een imposant kasteel, een toeristenbureau en een interessant Medisch Museum.
Maar eigenlijk zijn in de omgeving tal van prachtige stadjes , zoals Sarlat, Les Eyzies, Domme, Montignac en Brantôme te bezoeken. Grotere steden zijn Périgueux, de hoofdstad van de Dordogne (35 km), met een bijzondere cathedraal en een Trompe l'Oeil museum en Brive la Gaillarde in de Corrèze (50 km).

Op cultureel en op historisch gebied is er veel te beleven in de Dordogne. De Dordogne wordt ook wel het land van de 1000 kastelen genoemd, hiervan zijn er veel te bezichtigen.
Verder zijn er erg veel grotten in de omgeving waaronder de zeer bekende grotten van Lascaux in Montignac, met zijn préhistorische rotsschilderingen en de in 2010 geopende, zeer fraaie druipsteengrotten van Tourtoirac, (op 5 km afstand), toegankelijk met wandelwagens en rolstoelen.

Voor zwemmen kunt u natuurlijk bij ons terecht, maar er zijn ook een aantal recreatiemeren, waaronder lac de Rouffiac, waar ook gewaterskied kan worden. Golfen kan in Excideuil op kasteel Essendieras, paardrijden in Tourtoirac en verder kunt u natuurlijk ook gewoon heerlijk genieten van de rust en stilte op ons terrein, met of zonder boek, of iets actiever bezig zijn, zoals tafeltennissen of jeu de boulen.

In de zomermaanden kunnen liefhebbers van rommelmarkten hun hart ophalen en voor de inwendige mens zijn er overal in de omgeving restaurants, veelal met typische streekgerechten, te vinden. .

 
Chatheau Hautefort


Sarlat la Caneda


Omgeving manoir